Tuesday, August 11, 2009

My new OldSkool SLR n Lens =)

salam...hari tu ak p jalan2 tgk kat kdai2 lama n tnampak la benda alah ni(minolta dynax 8000i atau alpha 8700i-era 90an rasanya), ak asalnya nak beli lens yg attach kat kamera ni ja (50mm F1.4) tp dah tokey tu cakap kamera n lens ni rosak n ak tgk mmg dah lma kamera ni dok dlm kedai dia n siap penuh bhabuk lg. dah dia cakap rosak ak pun minta la utk harga yg rosak pnya barang hehe n dpt la harga yg ak rsa kira ok sgt la. ak dah la beli jenis brharap ja hehe n mmg bharap lens tu ok. bila balik je test2 tgk ok jer lens dia cuma kamera xtau la ok ke tak sbb smata2 body je n lain2 barang xda jadi xleh nak test...kira puas hati la sbb ak nak lens tu je cuma lens tu agak bhabuk n kaca depan dia tu ada sikit scratch la tp ak tgk mcm ok je bila amik gambo hehehe....n hasil drpada lens ni mmg buatkan hati ak btl2 puas hati wahaha...budak baru biasa la...utk kamera tu lak kalu ada masa ak nak p cari tmpat repair kamera ni 2pun kalu ada la xpun try cari accessories nya..n kalu smua ok nak study main film lak walaupun yg digital xhbs study lg...





sekian...

3 comments:

UnCLe pEt.. said...

jiayu2.. ahaksss..

hidungberantai said...

hehehe leh la uncle jd sifu slr lps ni...

UnCLe pEt.. said...

oittt.. mane lyk dowh..
tngkp gmbr itik lh la.. ahaksss..