Tuesday, August 11, 2009

Housefly 2

salam...ni gambo lalat lagi yg ak amik depan rumah, kali ni ak amik guna 75-300 campur ngan close up filter +4 n ada yg ak amik guna dua close up +4....tapi gambo xberapa clear la n kat mata dia tu mcm tlalu kuat sgt cahaya mgkin sbb ak guna popup flash n direct trus kena kot...emmm nak kena try wat DIY diffuser lak la hehehe...compo pun masih xbrapa menarik lagi ni ish2 nak kena byk try lagi ni...

shutter 1/160, F36.0, ISO 400, popup flash, manual exposure, 1x close up filter +4

shutter 1/160, F36.0, ISO 400, popup flash, manual exposure, 1x close up filter +4

shutter 1/160, F36.0, ISO 400, popup flash, manual exposure, 1x close up filter +4

shutter 1/160, F40.0, ISO 400, popup flash, manual exposure, 2x close up filter +4

shutter 1/160, F36.0, ISO 400, popup flash, manual exposure, 2x close up filter +4
ak bnasib baik kali sbb lalat ni mmg xtakut kat ak hehe dia dok senyap ja walaupun lens dah dekat sgt ngan dia....mgkin dia tau kot ak nak amik gambo dia wahaha...tp kalu attach 2 filter sekali kira jadi +8 close up la mmg nak kena dekat dgn objek...pastu tgn lak nak kena dok diam btl2 hehehe....

7 comments:

UnCLe pEt.. said...

soletip je tgn tu xnk bg ketar.. ahaksss..

Munira Kirana said...

nak beli filter...
nak beli filter...

hidungberantai said...

uncle pet: kalu selotip tgn saja xleh gak...kalu nak kena selotip tgn ngan badan skali tp ssh la hehe
munira : tggu pa lagi p la beli pastu wat eksperimen byk2 pastu ajar sya hehe...

harimau said...

huish giler r focus sampai nampak beso lalt nih

hidungberantai said...

tp xbrapa clear la...xpuas hati lg ni...masih xmncapai apa yg dingini..hehe..thanks rimau

Kenny Oh Ngu said...

lalat nampak sangat friendly,

hidungberantai said...

tu la..friendly sgt2 hehe