Sunday, October 4, 2009

Studio En Mohd Azmi

salam...kali ini ingin ku menampilkan sedikit gambar yang ku ketik dari studio kecil bapa kepada sahabatku Mohd Uda di Lenggong sewaktu ku beraya di rumah nya. Gambar yg tidak seberapa ini menunjukkan satu ruang di mana tempat seorang penggiat seni ini meluahkan karya seninya. Jika seseorang itu memiliki darah seni, dimana sahaja dia berada darah itu akan tetap bergolak untuk menghasilkan karyanya...hayatilah gambar yang tidak seberapa ini...

potrait pelukis dan isteri nya

En Mohd Azmi

alatan lukisan

di salah satu sudut

penyibuk dua orang...dan yg berbaju belang itu lah anaknya hehe...

oit dok diam la bergegar ni...

aku lapar....

suasana studio yang dikelilingi gambar

pelbagai alatan

macam-macam ada

manila kad

oil paint

pelbagai koleksi

lagi-lagi koleksi

lagi lagi lagi....
sekian...

8 comments:

uncle pet..!! said...

klu art org nye.. cmtu le kn smpai bile2.. sempoi2..

hidungberantai said...

yup sempoi janji hepy hehe...org yg menengok nya pun nampak tenang ja...

fauziah said...

cantik lukisan beliau..ade gmbr p.ramlee. by the way, x suh en azmi lukis gambar uncle ke?? alang2 dh masuk studio..hehehe

hidungberantai said...

yup memang cantik...uncle p time raya la xkan la nak suruh dia lukis lak..dia pun nak braya gak hehe...

harimau said...

wow wee... dats my dad hehehe. nak kena suh ayah bukak site ni nanti nih! haha.

thanx kepd uncle sam sebab sudi beraya dan berphto-photoan di rumah aku,,, huhu

hidungberantai said...

hehe...segan gak ak suruh dia tgk...gambo ak amik xkemas la hehe...
ok thanks gak kat hang sbb tumpangkan ak tido kat rumah hang hehe..

annahidayah said...

wah!! x sangka pakcik berdarah seni.amazed!!!kagum betul lah.salute.haritu tertanya2 gak pic yg kat ruang tamu tue.now dah dapat jawapan.

apsal anak dia x de seni lansung?wahahha

hidungberantai said...

yup btl2 dasat...mbuatkan ku kagum...
eh anak dia pun bseni gak la..tak ingt ka karya dia masa form 3 dlu...sungguh halus dan mendalam skali hehe...