Thursday, October 8, 2009

aku tak pandai amik gambo n edit gambo jadi ni lah hasilnya


time: noon
shutter: 1/125s
F number: F10
ISO: 100
Setting: P(auto exposure)
flash: not used
focal length: 18mm
Auto white balance
metering mode: multi pattern
format: jpeg
PPed = photoshop n dynamic photo HDR

7 comments:

eD love photographY said...

uih...ok sangat la tu bro..
bukan semua tau buat HDR kan..
hehe..

smart2..
setiap org citarasa dia lain..
:)

hidungberantai said...

thanks bro ed...yup masing2 dgn citarasa masing2..
entah la tgk mcm xbrapa ok jer nak kna tggu kot2 ada otai yg sudi bg tunjuk ajar hehe..

ezhan_artwork said...

ok sangat dh tu....smart2... good job bro...HDR~~ (^_^)

burt said...

aku ase mulai skang setiap kali aku upload gambar aku akan letak kan info gambar tu cam shutter berapa aperture berapa so that nnti kalau ada pro yg visit dia leh tegur nak pki berapa2...apa kata kau try buat cmtu

hidungberantai said...

ezhan_artwork: thanks bro...baru belajar hehe

burt: thanks bro..ok ak try dlu wat mcm tu..smoga ada otai2 yg sudi bg tunjuk ajar..tmasuk la bro burt hehe..

muein said...

gmbr dah ok,ada meaning da.best..tp hdr tu cam tk kena la..pandangan shj..sbb kalo tgk antara awan dgn pokok tu,nmpak macam dicantum

hidungberantai said...

thanks bro muein....
tu la..ak tgk pun mcm pelik ja awan tu hehe..asalnya awan tu overexpose pastu ak try la nak gelapkan sikit kat situ tp dah jadi mcm tu hehe..ilmu xcukup lg nak ngedit hehe...