Saturday, October 24, 2009

apa yang aku buat ni....

salam..setelah aku berjaya mengatasi keboringan diri ini dengan mengadapkan diri ke gambar ini selama berjam2 akhirnya terhasillah gambar yang entah apa2 ni...

21 comments:

eD love photographY said...

memang smart la bro!..credit to hidung berantai..hehe

hidungberantai said...

eD love photography: uit smart ker hehe thanks a lot bro...xyah la credit2 nnti hbs lak credit tu hehe

eD love photographY said...

xpa bro..aku pakai line..hahahahaa...poyo je kan...tp memang smart la...focus masjid tu je...HDR plak tu...:)

hidungberantai said...

hehe...pkai line ek patut la xkisah...ish2..nasib jer jadi mcm ni...ak pun main belasah tanpa ilmu je ni...thanks skali lg utk bro eD

uncle pet..!! said...

demo ganah.. demo ganah.. ahiksss..

hidungberantai said...

uncle pet: uish2 pet apo yg ganah nya...xdop hok ganah nya hehe..kalu kari palo ikang kawe sengoti ganah ehhe

eD love photographY said...

aku gurau je la bro...dulu line..last kena block..haha....

ececeee...org pro memang xkan ngaku bro..hehe..

patut la aku tgk pic nie banyak kali...rupanya aku suka awan tu..hehe

hidungberantai said...

uncle pet: thanks hehe...

eD love photographY: hehe xpa biasa la tu..uit bro jgn cakap mcm tu ak ni bru jer blajo n byk main try n error ja..sama ja kita hehe...byk nak kena belaja lg..ya ek kira nasib la tu dpt moment mcm tu...thanks skali lg ehehe..

eD love photographY said...

xde nasib2 bro...hahahaha....memang bro seorang yang pro la...hehe...

kalau nasib xkan dpt camtu...(setelah diteliti dengan betul2)
hahaha

hidungberantai said...

eD love photographY: ish2 jgn la ckp mcm tu..ak ni pro mrosakkan gambo ada la hehe..kalu uncle pet ker burt ker tu leh la dpanggil pro..ak pun dok blaja dri depa tu gak..bro pun sma gak gambo cantik2 kira pro gak la tu n ak tgk bro lebih kpda potrait hehe sbb bro ada bunga utk dipotretkan..byk yg dicuba byk la yg diperoleh..

eD love photographY said...

hahaha...bro2....jgn wat aku tergelak leh x..hehe...aah kan..baru aku perasan...aku suka fokus muka org..hadoiii......segan plak..

apapon bagi aku bro memang terbaik la..hehe..

hidungberantai said...

eD love photographY: bakpo nak gelaknya kawe ghoyat hok sengoti nih..demo xcayo try tanyo mamak hok jual kari palo ike nung hehe..ok la tu dah minat kot situ kira klebihan kot situ la..
hehe thanks a lot bro...

FdausAmad said...

Salam,

Gua nak ajak lu dtg lepak blog gua.
rilek rilek.

Selambe..

hidungberantai said...

FdausAhmad: wsalam...thanks bro sudi mlepak kat sni...wokes xde halnye...akan gua menterjah ke blog lu...sma2 menterjah

burt said...

kau pki software dynamic photo ek....try pki photoshop lak aku pun baru nak blaja hdr lam photoshop sbb lam photoshop kau bebas ckit nak control....esp kat kubah tu...so far da cun da ni nak kasi lagi cun...

satu lagi bila lak aku ni pro...aku baru blaja lerrr haissshh ed tu lagi power dari aku

Anonymous said...

well done bro . .

WakNal said...

nampaknya u dah sampai ketahap pro lah bro . .

Anonymous said...

hi very nice

hidungberantai said...

burt: thanks bro..yup guna dynamic photo tapi sblm tu dah ngejah dalam photoshop utk tukar warna daun n buang yg mna tak patut...ya ek...ak dah try tp ssh la hehe tu yg masuk dynamic photo ja trus jadi..tp masalah kat dynamic lak ssh nak control hehe..nak kna tggu bro ngajar la nnti...
uit bro n bro ed sama2 dah pro n skang ni kenala ngajo ak ni...

Anonymous 1: thanks a lot

WakNal: thanks wak...ala jgn la cakap mcm tu wak..baru sekali ni jer yg menjadi sikit tu pun masih xbrapa menjadi..jgn la pggl pro segan lak nak post gambo lain2 pahni sbb mmg tak smart hehe..neway thanks alot coz sudi melawat dsini...

Anonymous 2: hi..thanks alot..

dilaOHdila said...

HR
sajok nak tukar lah. BOVINKkkkkkk
tak per nanti kalau dah BoVinkkk tukar balik erk (huhuhu)

Fuyyo
HDR betul ni....
Macamana kita nak mengImaginasikan sesuatu Imaje ni ngan kaler HDR erk. Try gak nak buat tapi masikh tak kenal ngan warna2 ni...
Tapi yg ni memang PABULUSSO!! Shuntek siot

hidungberantai said...

dilaOHdila: owh ya ek..ish2 mcm mna leh borink lak ngan yg tu...
ni main belasah ja nasib jer nak jadi mcm ni..emmm bab kaler dia tu tgk ikut sdap mata memandang jer..sya pun nasib jer leh jadi mcm ni..main try n error..kalu nak tau kna tnya bro burt dia dok study bab2 hdr ni..leh la curik2 ilmu dari dia..neway thank2 alot hehe...