Thursday, November 26, 2009

belasah membelasah...

salam alaik...disebabkan sekarang ni masalah internet kat opis masih belum berjaya diperbaiki lagi dan aku hanya meminjam daripada sahabatku untuk sementara waktu dimana dia tidak menggunakannya diwaktu itu maka terhasillah satu gambar yang diolah seolah2nya sehingga ternampak kecacatan pada gambar ini...gambar ni aku gabung daripada dua gambar dimana bahagian pemandangan bawah dan langit berlainan gambar..tujuannya adalah untuk menaikkan aura gambar ini dengan meletakkan awan yang lebih dramatik...tetapi di atas kejahilan diriku untuk mengedit gambar ini maka terhasillah gambar yang jelas kecacatannya..sekian...

selamat hari raya aidilAdha kepada semua yang terserempak dengan blog yang entah apa-apa ni...

8 comments:

die-art said...

selamat hari raya bro...,

~kem@ng~ said...

pergghhh..
smart neyh bro..ape pulak cacatnye..
selamat ari raye ye.. ;D

fauziah said...

slamat hari rayo aidiladha pokcik..cantiknye gambo ni.. x de cacat pun..bestnye hasil belasah n membelasah pokcik.. belasah la lg..hehehe

burt said...

menarik2 cuma aku ase aku nmpk edge 2 2 gambar tu sbb cam exposure tak sama dari kelabu nak ke biru tu cam kuar secara mengenjut..neway da cantik da awan pun cantik nice editing

tubik said...

editing cantik dah. cume nak jage tue horizon sikit. :D

hidungberantai said...

die-art: selamat hari raya bro..sorry ak jarang melawat blog ak nih..tenet prob skang nih..thanks bro

~kem@ng~: selamat hari raya bro..thanks tp mmg byk cacat lg la bro hehe..

fauziah: selamat hari raya doc...ya ek thanks ehehe tp mmg byk cacat lg la..cuba tgk btl2 msti nmpak terang ehehehe..

burt: thanks bro..yup tu yg wat gambo dlm kecacatan lg..masib jauh lg utk mncapai ksempurnaan...thanks bro..

tubik: thanks bro tp editing pun byk cacat lg la nih hehe..emm bab horizon tu saya pilih line vertical bangunan tu sbb tu horizon dia lari sikit huhu...ok bro lain kalu akan dcuba lg..thanks

dilaOHdila said...

editing HR memang leh menawan
saya bab HDR ni memang tak reti. nak match color pun masih termanggu2 lagi..
satu percubaan yang menarik (CAP jempol)

hidungberantai said...

dilaOHdila: uish byk lg yg kna perbaiki...tp edit2 pun xleh nak lawan dila pnya gambr yg fresh dari kamera lg..thanks..