Wednesday, January 27, 2010

First Macro Setup

All those picture have been taken behind my house nears the river
please don't try like this if you don't want effected by mosquito
you can get like this if didn't bring the mosquito coil
already satiated
relax
trapped

16 comments:

eD's photography said...

sangat menarik bro..hehe

dilaOHdila said...

walla...lens baru ko bro
waduh macro shootnya kok bagus mbangget ni sih!

hidungberantai said...

eD's photography: thanks huhuhu...xreti lg nih amik macro..nak kna nuntut ngan bro la dlu ek leh kan...

dilaOHdila: xde la..lens lma emmm bkn stakat lma tp dah bkurun lma huhuhu..dah lbh sbulan bli lens tu cuma bru try jer..bli yg murah2 jer n cantum2..ala gambo dila lg bagus mbangget dari saya huhuhu thanks..

dilaOHdila said...

HR
hang dah dload ke lightroom tu?
aku dah beli swate kat mines tapi LR 2.4, tak install lagi pun tunggu BETA ni Kojol nanti aku install. Seronok dah main warna ni biarpun mata macam nak tercabut. enjoy Gillak ( he he he)

wanzie said...

wow..cantik macro nya...nice..nyamuk pun pandai pose..hehehe

hidungberantai said...

dilaOHdila: dah donlod tp xleh nak install la huhuhu avira detect virus..biasalah kalu donlod pkai torrent nih mmg bkilo2 virus msuk huhuhu.

wanzie: salam pkenalan huhuhu..thanks coz sudi mnjengah n bg komen kat blog nih..thanks byk2 huhuhu..awak pnya gambo pun lg dasat

silentshutter said...

arghhhhhhhhh..mgila jap aku tgk entry bru ko ni,pergh makro yg mantop bro,huhu..gadjet gmpak tu makro,aha..

hidungberantai said...

silentshutter: amboi bro nih...gambo biasa2 jer la..nasib jer leh dpt mcm tuh..bro pnya lg mantop dr ak nih..huhuhu gadjet murah2 jer beli yg zaman jepun jenih baling anjing pun leh mati tuh hahaha..thanks bro

tubik said...

geng mana gambar set up? gambar hasil nya ada. gambar nyamuk meletup. nice~

hidungberantai said...

tubik: thanks bro...tgk nnti bila ada msa sya post kan gmbar setup nya...yg ni cuma sya cantum barang2 lma ja...thanks

harimau said...

wah2 syabas inspektor hidung.. lawa giler gambar2 tu... tgn sapa tu.. hang ker?

hidungberantai said...

harimau: thanks huhuhu..yer la tgn aku tuh..nak wat mcm mna dah gerak solo mcm ni la..smua wat sndiri huhuhu

burt said...

superb ar bro

hidungberantai said...

burt: thanks bro...nasib ja leh dpt mcm tuh huhuhu..thanks

IR-MONO said...

terbaik bro..jelus nye.nk beli lens macro x mmpu lg.

hidungberantai said...

IR-MONO: thanks bro..huhuhu xpa slow2 ja..ak pun nasib ja tuh..