Tuesday, July 28, 2009

Upacara Penyembelihan-18SG

salam.....post kali ni akan menampilkan model2 jemputan dari thailand dan malaysia hehehehe...gambo kali ni ak amik pada malam sebelum kenduri kahwin diadakan...ni kenduri student thailand yg dah hbs study n dah bkerja kat sni...ak n mmbr ak mnyibuk ja datang kenduri ni yg pada asalnya wat utk ajak student2 ja hehehe...tp nak wat mcm mna dah mmbr ak merangkap student n pekerja kat office ak gak dia jemput ak hehehe kena datang gak la....tp bagus la depa ni sbb depa ni wat apa2 pun smua nya bersepakat dan bgotong-royong rmai2....muafakat mmbawa berkat....ak slalu gak la g lepak rumah depa ni time depa wat maulud ka wat makan2 ka ak ada la hehehe....smua gambo ni ak main fill flash ja n main point n snap ja hehehe...n ada gak mbr ak amikkan...k layanzzz
p/s gambo ni mngandungi unsur2 seram dan unsur2 yg ganas hehehe

sedang menanti upacara pnyembelihan..

ni la kharuf yg akan disembelih...hehehe tau ka apa itu kharuf(lebih kurang la bunyi nya org sni pggl hehehe)...menatang ni sma spesis ngan kambing gak cuma dia lain kelakuan dia n rasa n ekor lain sikit la hehehhee...

bermulanya upacara pnyembelihan..pegang kuat2 tu brader

ni la rupa kharuf yg dah disembelih...tgk la ekornya tu xsama ngan kambing kan....

sembelih lagi....byk lagi tu hehehe...jgn tsilap potong tangan udah la...

tukang sembelih n tukang penyibuk ngah bposing ngan darah di tangan n kaki hehehe

dah penuh darah tu baik basuh cepat nnti dia kering ssh lak nak tanggal...

aaaarrrrgghhh tidak...darah...tidak hahaha....

ni la kharuf yg siap disembelih...ada tujuh ekor smuanya....

bermulalah proses melapah kulit....haa tunggu apa lagi amik la sorang sekor hehehehe...

emmm yg dua org ni gaya mcm la pro hehehe padahal xpernah pun melapah kulit ni...kira 1st time la ni hehehe...tp xpa kalu xtry kita xtau kan.....

macam2 gaya ada depa ni melapah kulit ni...janji kulit terlapah hehehe

yg ni paling cepat siap melapah time tu hahhaa....

yg ni lak yg paling lambat siap hahaha...org lain dah nak siap dua ekor tu oooiii cepat la dok main pa lagi tu.....

ish2 dah la buat dua org...terhegeh2 lak tu hehee...xsiap2 lagi tu....

dah siap lapah tibalah masa utk potong kecil2.....

yg ni lak kumpul perut n barang2 dalam yg xguna utk dibuang...yg baju merah tu kerja tgk ja dari td...hehehe

lapah dah siap..potong kepada bberapa bahagian dah siap...buang perut pun dah...lani masa utk potong bg kecil2 lak...utk masak la ni....

amik la sorang sikit main potong daging.....

time ni dah siap potong n ngan relax tunggu nasi n lauk masa....mmg lapor n letih la time ni dah la kol 12tgh malam dah ni.......

fullamak time ni mmg perut bkeroncong la hehehehe kena lak bau hati goreng berempah tu ish2....mmg xtahan..yg baju merah belakang tu la salah sorang tukang masak hehhehe

fullamak dah siap...dah xtahan.....wah siap sup lagi tu....sup dia memang sedap btl la...xterkata ish2...mcm ni la style depa ni makan kalu wat kenduri...makan bdulang...hehehe

perah limau siap...mmg sedap btl rugi sapa yg xpnah rasa hehehe....rmai student thailand yg pandai memasak sbb dgn memasak la depa senang cari part time kerja.....lepas hbs makan dok relax jap pastu blk lepak rumah mbr ak...

aaarrrgghhh....dah siang rupanya hahaha...ni la tempat ak tido hehehe...luar rumah ni tp best btl tido kat luar ni dgn angin dia campur ngan debu skali hehehe mmg best wahahah.....tido smbil tgk bulan purnama lak tu wah mmg best la berangan hehehe....lepas tu ak n mbr ak pun blk ke rmh ak hehehe...k la sambung nnti lak time kenduri tu hehehe..
sekian

4 comments:

Munira Kirana said...

pembunuhan yg kejam..
hehe...

hidungberantai said...

nampak mcm kejam tapi ia sbenarnya begitu lemah lembut caranya hehehe...

annahidayah said...

ekor kharuf tue cam kucing siam jerk.gebus.hahaha.

banyak nyer 7 ekor.utk bpe ratus orng makan tue?besar gak la kenduri nyer?

hidungberantai said...

hehehe jgn geram sbb tgk ekor dia dah la bahaya tu hehehe...
emmm xrmai pun org hehehe...dia pggl student thailand n mbr2 rapat ja...kenduri kecik2 ja...